Green Goodness Smoothie



Green Goodness Smoothie Ingredients: 1/2 cup blueberries 1/2 cup apple, chopped 1 banana, peeled and chopped 1 cup low-fat milk1 tablespoon ground flax seed 1 tablespoon spirulina  Method: Put all ingredients in a blender and blend for approximately one minute or until smooth.  Serves 1 ...
[Read More...]


Anarkali Biryani



Anarkali Biryani Anarkali Biryani (by jameela from Lahore) Ingredients:• 1/2 kg rice • 375 gm boneless chicken • 250 gm yogurt • 5 green chilies, chopped • 2 tomatoes, chopped • 2 onion, thinly sliced • 2 tbsp garlic ...
[Read More...]


Hyderabadi Biryani



Hyderabadi Biryani Hyderabadi Biryani is one of the most popular biryani disheswhich has its origin in the Nizam's Stae of Hyderabad in India. When I firsttasted this dish about 4-5 years ago, it was just enchanting. I tasted the bestHyderabadi Biryani prepared by the world's best Hyderabadi Biryani chef. It just melted...
[Read More...]


Easter Egg Treats



EASTER EGG TREATS                                          Serving size 1 egg.Canned frosting or decorating gel, optional6...
[Read More...]


കൊഴുക്കട്ട - Kozhukatta



മധുരകൊഴുക്കട്ട   ചേര്‍ക്കേണ്ട ഇനങ്ങള്‍   അരി - ഒന്നര കിലോ ശര്‍ക്കര - 750 ഗ്രാം തേങ്ങ ചിരകിയത്‌ - ഒന്നര മുറി പാകം ചെയ്യേണ്ട വിധം   തേങ്ങ ചിരകിയതും ശര്‍ക്കരയും നല്ലവണ്ണം കൂട്ടികലര്‍ത്തി വയ്ക്കുക. കൊഴുക്കട്ടയ്ക്ക്‌ പാകത്തിന്‌ അരി അരച്ച്‌എടുക്കുക. ഒരു കൊഴുക്കട്ടയ്ക്ക്‌ വേണ്ടത്ര മാവെടുത്ത്‌ ഉരുട്ടി അതിന്‍റെ ഏതെങ്കിലും...
[Read More...]


Masala Dosa



MASALA DOSA Ingredients: 1½ cups rice 1/2 cup urad dal Salt to taste 2 large potatoes 1 medium onion (chopped) 1/2 teaspoon yellow split peas 1/2 teaspoon mustard seed 1/2 teaspoon turmeric 1-2 green chili 1 tablespoon oil Directions: Soak rice and urad dal at least 6 hour or overnight in water, separately. Grind to paste....
[Read More...]


Prawn Fries



PRAWN FRIES Ingredients: Large prawns with tails, deveined - ¼ kg (20 nos)  Bread crumbs - ¼ cups White pepper powder - ½ tsp Salt to taste Oil for frying For batter Crushed green chillies - 1-2 Grated ginger - 1 tsp Crushed garlic - ½ tsp Egg - 1 Soya sauce - 1 tbsp Directions: Make an incision in each prawn along...
[Read More...]


Vegetable Cutlet



VEGETABLE CUTLET Ingredients Green Chillies(chopped) - 1 Tablespoon Ginger(chopped) - 1 Large Piece Onion(chopped) - 2 Piece Curry Leaves(chopped) - 2 Strip Corriander Leaves(chopped) - 4 Strip Beetroot(grated) - 1/2 Cup Carrot(grated) - 1/2 Cup Potato(mashed) - 2 Cup Bread Crumbs - 2 Cup(enough to coat the Cutlets) Oil...
[Read More...]


Chakkavarattiyathu (ചക്കവരട്ടിയത്)



Chakkavarattiyathu (ചക്കവരട്ടിയത്) A typical kerala method of preserving Jackfruit. This jackfruit jam is also an ingredient of many kerala jackfruit recipes. Ingredients: Ripe Jackfruit bulbs - 4 cups Jaggery - 2 cups Ghee - 1 cup Cardamom powder-1/2 tsp Powdered ginger - a pinch Water - as required Directions: Remove...
[Read More...]


Muttathoran (Scrambled Egg)



MUTTATHORAN (Scrambled Egg) Ingredients: Egg-4 Salt-as taste Green chillies-5 turmeric powder-1 tsp Onion-4 chopped  Directions: Preparation Add chopped onion with oil in a pan Till it is fried n add egg, salt and green chillies and turmric powder Mix all the contents and serve hot...
[Read More...]


Fish Fry



Fish Fry  Ingrediants: fish - 1 chopped onions - 1no chopped tomattows - 2no chopped garlic -1piece chopped ginger -1piece turmeric powder-1/2tsp chilli powder -1tblsp coriander powder-1/2tsp tamarind pulp -1tblsp mustard seeds fenugreek curry leaves For paste: chilly powder -1tblsp turmeric powder-1/2tsp coriander powder-1/2tsp lemon...
[Read More...]


Pearl Spotted Fish Fry (Kerala Karimeen Fry)



PEARL SPOTTED FISH FRY (KERALA KARIMEEN FRY) Karimeen or the Pearl Spotted fish is a very tasty and sought after delicacy in Kerala. This is a recipe to prepare Karimeen fry in Kerala style Ingredients Karimeen, cleaned and slit – 4 nos Dry red chillies – 10 gms Turmeric Powder – 1/2 tsp Pepper – 5 to 6 Red onions – 5 (small...
[Read More...]


നെയ്മീന്‍ വറ്റിച്ചത്



നെയ്മീന്‍ വറ്റിച്ചത്  ചേരുവകള്‍ (ഒരാഴ്ച വരെ കേടാകാതെ സൂക്ഷിക്കാന്‍) നെയ്മീന്‍ -അര കിലോ പച്ചമുളക് കീറിയത് -10 എണ്ണം ഇഞ്ചി അരിഞ്ഞത് -1 കഷണം മുളകുപൊടി -2 ടീസ്പൂണ്‍ മഞ്ഞള്‍പ്പൊടി -കാല്‍ സ്പൂണ്‍ കറിവേപ്പില -5 ഇതള്‍ വെളിച്ചെണ്ണ -ആവശ്യത്തിന് കടുക് -1 സ്പൂണ്‍ കുടംപുളി -5 ചുള (പുളി വെള്ളത്തിലിട്ടുതിളപ്പിച്ചവെള്ളം 2 കപ്പ് ) ഉപ്പ്...
[Read More...]


ചെമ്മീന്‍ റോസ്റ്റ്‌



ചെമ്മീന്‍ റോസ്റ്റ്‌ ചേരുവകള്‍: ചെമ്മീന്‍ - 500 ഗ്രാംവെളിച്ചെണ്ണ - 2 ടീസ്പൂണ്‍മഞ്ഞള്‍പ്പൊടി - 1 നുള്ള്‌മല്ലിപ്പൊടി - 1/2 ടീസ്പ്പൂണ്‍മുളക്‌ പൊടി - 1 ടീസ്പ്പൂണ്‍കുരുമുളക്‌ പൊടി - 1/2 റ്റീസ്പ്പൂണ്‍സവോള - 4 എണ്ണംതക്കാളി - 3 എണ്ണംപച്ചമുളക്‌ - 4 എണ്ണംഇഞ്ചി - ഒരു ചെറിയ കഷണംവെളുത്തുള്ളി - ഒരു കുടംകറിവേപ്പില - ഒരു തണ്ട്‌തേങ്ങാപ്പാല്‍ - 1/2...
[Read More...]


Kentucky Fried Chicken



Kentucky Fried Chicken Ingredients: 1 kg. chicken cut into big pieces 1 tblsp. ginger paste 1 tblsp. garlic paste 1 tblsp. soya sauce 1 tblsp. tomato sauce 1 tblsp. chilli sauce 1 tsp. black pepper powder salt as per requirement 1 1/2 cup water Ingredients for batter: 1 1/2 cup maida (cake flour, all purpose flour) 1 egg 1/2...
[Read More...]


Vegetable Stew



Vegetable Stew Ingredients Carrot – 1 (cubed) Potato – 1 (cubed) Green Peas – 1/4 -1/2 cup Onion – 1, sliced finely Green chilly – 4-5 Ginger & garlic – 1 tbsp each, crushed Whole black pepper – 1/2 tsp Cinnamon – 1 piece Cloves – 3 Cardamom – 3 Thin coconut milk – 1 1/2 cup Thick coconut milk – 1/2 – 3/4 cup Curry leaves Salt Coconut...
[Read More...]


പെസഹാ അപ്പം / ഓവി അപ്പം



(പെസഹാ അപ്പം, പെസഹാ പാല്‍ എന്നിവ തയ്യാറാക്കുന്ന വിധം.)പെസഹാ അപ്പം ഉണ്ടാക്കുന്ന വിധം ചേരുവകള്‍പച്ചരിപൊടി വറുത്തത് 1 കിലോ ഉഴുന്ന് കാല്‍ കിലൊ തേങ്ങ ഒന്നര മുറി ജീരകം പാകത്തിന് ഉള്ളി ആവശ്യത്തിന് ഉപ്പ് പാകത്തിന് വെളുത്തുള്ളി പാകത്തിന് പാചകം ചെയ്യുന്ന വിധം. തേങ്ങ, ഉള്ളി, ജീരകം എന്നിവ ഒന്നിച്ച് നന്നായി അരയ്ക്കുക, ഉഴുന്ന് വേറേ അരയ്ക്കുക....
[Read More...]


Tuna Cutlets - Kerala style Fish Cutlet



Tuna Cutlets (Canned) - Kerala style Fish CutletRecipe for Kerala Style Fish cutlets with Canned TunaServes - 3-4Total cooking time - 30 minutes  Ingredients:-Canned Tuna - 15 ozPotato - 2Onion finely chopped - 1Meat masala - 1 tea spoon or use a mix of Garam Masala - 1/2 tsp, Chili powder - 1/4 tea spoon + Turmeric...
[Read More...]


Lamb Madras Curry



Lamb Madras Curry Ingredients Curry Paste1 1/2 tablespoons coriander seeds1 1/2 teaspoons cumin seeds1/2 teaspoon salt5 whole dried red chile peppers6 fresh curry leaves3 tablespoons garlic paste2 teaspoons ginger paste1 1/2 teaspoons ground turmeric2 1/4 pounds lamb meat, cut into 1 1/2 inch cubes1/2 cup ghee (clarified butter),...
[Read More...]


Mango Coconut Milk Curry (മാങ്ങാകറി തേങ്ങപാല്‍ ചേര്‍ത്തത് )



മാങ്ങാകറി തേങ്ങപാല്‍ ചേര്‍ത്തത്  Courtesy: Manorama Online ...
[Read More...]


Chakkakuru Mangacurry (ചക്കക്കുരു മാങ്ങാക്കറി)



                                 ചക്കക്കുരു മാങ്ങാക്കറി                                        ...
[Read More...]


Thakkalitheyal (തക്കാളിത്തീയല്‍)



                                           തക്കാളിത്തീയല്‍                                           ...
[Read More...]


 

Categories

ചമ്മന്തി (3) മീൻ (1) Appam (11) Arabic (2) Beef (45) biriyani (27) Bread (2) Breakfast (7) Cake (47) Chicken (124) Chutney (5) Cooker (3) crab (3) Curry (3) Dessert (139) dosa (13) Drinks (38) Dryfish (2) Duck (10) Easter (6) egg (43) English (312) fish (95) fried rice (8) Halwa (8) Healthy (7) Icecream (1) Image (2) Jackfruit (1) Kabab (3) Lamb (3) LCHF (1) Liver (1) Malayalam (492) Mushroom (1) Mussel (5) mutton (21) Navaratri (2) Non-Veg (217) Noodles (3) oats (13) Onam (57) Paneer (3) Payasam (31) Pickle (28) Pizza (1) Pork (7) Prawn (39) pudding (25) Pulao (7) Ramadan (38) Rice (45) Salad (8) Sandwich (6) Sauce (1) Snacks (85) Soup (11) Squid (1) Tapioca (3) Tips (5) Turkey (3) veg (240) Video (1) Vishu (23) Wheat (2) Wine (9) Xmas (38)

..

..

Download Android App

Download Android App
Ruchikoottu Android App
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Keve Softs